Shampoohylly wedi-levystä

Sopivia shampoohyllyjä ei kylpyhuoneeseemme löytynyt valmiina sitten mistään. Teimme seinä-wc -istuinten kotelot wedi-levystä ja näitä rakennellessamme saimme vinkin, että hyllyt voisi myös askarrella wedi-levystä ja laatoittaa. Koska wedi-levyä jäi sopivasti yli, päätimme tarttua tuumasta toimeen.

shampoohylly-wedilevysta
Sopiva koko erilaisten valmishyllyjen mittoja vertailemalla ja erikokoisia shampoopulloja mittailemalla oli noin 40x10x10 cm. Kokosimme hyllyt liimaamalla yhteen 3 kpl 40×10 cm kokoisia wedi-levyjä.

 

Kokosimme hyllyt 3 cm paksuisesta wedi-levystä. Leikkasimme ensin levystä kolme kappaletta 40×10 cm levyistä soiroa. Ensimmäisen soiron liimasimme suoraan seinään runsaalla wedi-liimalla ja kaksi seuraavaa soiroa samoin runsaalla liimalla edellisen päälle.

Otimme pienen riskin liimatessamme kaikki palat kerralla – mutta hyvinhän nuo ovat seinässä pysyneet 🙂

shampoohylly-laatoitettu
Annoimme liiman kuivua vuorokauden. Ja sitten ei muuta kuin hyllyjä laatoittamaan. Shampoohylly on laatoitettuna siisti, reunalistat ovat samoja, joita käytimme wc-istuinkotelon ja saunaseinien reunoissa.

 

Laatoituksen jälkeen hyllyjen syvyys on muutamaa milliä vaille 10 cm. Halkaisijaltaan isommatkin pullot mahtuvat hyllyille hyvin ja ainakin meidän käytössämme hyllytila on ollut täysin riittävä.

shampoohyllyt-valmiit
Etäisyys suihkuista hyllyihin on noin 70 cm. Hyllyjen ylätason sijoitimme samaan korkoon suihkusekoittajien kanssa (110 cm lattiasta). Kaikki kotimme vesikalusteet ovat Grohen mallistoa, kuvan suihkut ovat Rainshower Cosmopolitan -sadesuihkut 210mm messinkilautasella ja Sena-käsisuihkulla.

Seuraavaksi postailemme vesikalusteiden valinnasta ja käyttökokemuksista tarkemmin – kaikki kotimme vesikalusteet (hanat ja seinä-wc -mekanismit) ovat Grohen mallistosta.

4 thoughts on “Shampoohylly wedi-levystä

    1. Kiitos – näistä tuli meidänkin mielestämme kivat. Ja myös edulliset kun voi käyttää hyödyksi ylijäänyttä wedi-levyä 🙂

    1. Eikös vain, tämä ei olisi tullut itsellemme mieleen, ellemme olisi saaneet vinkkiä tuttavalta. Kauan mietittiin mm. sitä, että tehdäänkö saunaseiniin hyllyt syvennyksinä. Ja useamman tunnin myös Googlasin ympäriinsä etsimässä sopivia hyllyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *