Rakentajaperhe

Olemme rakentamassa omaa kotia Akaaseen. Tämä on ensimmäinen rakennusprojektimme. Tähän mennessä olemme remontoineet kauttaaltaan yhden kerrostalokaksion (vanha hirsirakenteinen puutalo) sekä peruskorjanneet yhden rintamamiestalon. Remontointikokemuksesta on ollut hurjasti hyötyä rakennushankkeeseen ryhtyessämme, mutta paljon on matkan varrella ollut oppimista kun uutta kotia on suunniteltu toiveidemme mukaan aivan alusta asti. Yllättävintä on ollut varmaankin se, miten paljon suunnittelutyötä on tehtävä jo ennen kuin mitään näkyvää syntyy tontille, ja miten paljon eri suunnitteluvaiheet limittyvät toisiinsa.

Kahden pienen pojan vanhempina kädet ovat täynnä arjen pyörittämistä. Jonnekin väleihin täytyy mahduttaa myös talon suunnittelutyöt, rakennusprojektin ohjaaminen ja myös varsinaista rakentamista teemme kustannussyistä mahdollisimman paljon itse. Eli olemme hyvin tyypillinen ruuhkavuosia elävä rakentajaperhe.

Tähän blogiin koostamme kokemuksiamme rakennushankkeen eri vaiheista. Blogiyhteistyössä on mukana kumppaneita, joiden kanssa yhdessä etenemme talon rakentamisessa. Nostamme kumppaneiden osaamista esille blogipostauksissamme läpinäkyvällä tavalla ja siinä rytmissä kuin hankkeemme etenee. Jokaisen tekstin teemme kuitenkin oman arviointimme mukaan.

Toivottavasti saat blogistamme hyödyllisiä vinkkejä rakentamiseen. Yllätykset pystyy hyvällä suunnittelulla ja ennakoinnilla minimoimaan, mutta kokonaan niiltä ei varmasti välty, sen verran monesta osasta talon rakentaminen kaikkineen koostuu. Vastaamme mielellämme kysymyksiin ja julkaisemme mielellämme myös muiden rakentajien vinkkejä ja kokemuksia. Ollaan siis yhteydessä!

Tv. rakennuttaperheen vanhemmat, Kati ja Kimmo

2 thoughts on “Rakentajaperhe

 1. Hei,

  Olisin kysellyt, että mitä materiaalia tasonne on keittiössä? Jos on graniittia niin mikä yritys toimitti tuossa kokoluokassa? Olemme etsineet toimittajaa tasollemme 90×270

  1. Moikka,

   kiitos kysymyksestäsi!

   Keittiön taso on suorareunainen 4 senttiä (tarkalleen 380 mm) paksu ”betonijäljitelmä”-laminaattitaso alumiinisilla reunanauhoilla. Tässä kokoluokassa ei ihan jokainen keittiötoimittaja pystynyt toimittamaan laminaattitasoakaan (lähinnä 100 cm leveyden takia), joten kannattaa kyllä tarkistaa.

   Emme siis valitettavasti tässä voi auttaa, mutta tsemppiä etsintään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *